Shopping

Sitter och "fönstershoppar" lite på olika klädsajter. Är så sugen på att shoppa men samtidigt blir jag så himla snål eftersom jag fortfarande kämpar med vikten... Dumsnål kan man nog kalla mig. Måste ju ha kläder på mig under tiden tills jag når mitt mål också ju..

Tvättat vagnen

 
Idag fick vagnen sig en dusch så nu är den ren och fin.
Så smidigt att skölja med vattenslangen och låta den torka ute när det för en gångs skull inte regnar.
 
 
 

Skogsmullefamiljen Isberg

 
 
 
 
 
Efter allt plock och fix igår blev vi sugna på varma mackor med svamp, sagt och gjort. Vi klädde på oss och gick ut i skogen 1 ½  timme med oss hem hade vi en tredjedels ica kasse med stora fina svampar. Pappa nu förstår jag tjusningen med svampletandet, det är super kul. Maggan var självklart med hon också, hon älskar skogen men hon är inte glad efteråt när hon måste duschas av.
 
 

Våran lördag

 
 
 
 
 
 
Theo vaknade med feber och låg inne i sängen hela förmiddagen medans resterande familj var ute och fixade i trädgården inför vintern. Vi plockade upp alla äckliga äpplen som ramlat ner på marken, Alexander klättrade lite i äppelträdet, rensade och plockade in alla sandleksaker som var något att spara på, rensade ogräs i växthuset och klippte buskar, krattade bort mängder med löv mm. Passade även på att plocka äpplen i en stor låda, dumt att inte ta till vara på gratis frukt. Mysig dag även om det kom små regnskurar ibland.
 
kärlek!
 
 
 
 
 

Fixar i trädgården


Unnar mig lite fredagslyx på fikat idag



På jobbet

Jag har inte glömt bort er utan tiden har bara inte funnits. Som rubriken lyder så sitter jag på jobbet. Jag kämpar på och gör så gott jag kan och jag tycker det känns bättre men ibland blir det jobbigt. Igår började vi prata lite om killarnas födelsedagar och temat blev snabbt spindelmannen. Det blir sammanslaget kalas iår igen eftersom dom har samma kompisar och bara fyller år med 11 dagar mellan så nu ska vi bara bestämma ett bra datum. Sötisen Alexander sa bestämt att om inte vi köper presenter till honom så behöver vi inte fira honom alls. Vart får dom allt ifrån? Klart han ska få massa presenter! Nä nu är rasten strax slut så jag avslutar här.

 


Grattis till dottern

Imorrse fick jag en glad nyhet efter mina för få timmars nattsömn,
min fina Madde och hennes Fredrik hade blivit föräldrar till en fin liten Julia.
3 veckor tidig och super söt!
 
kärlek.

Spricka vid armbågen

 
Det var tur jag ringde sjukvårdsupplysningen idag för jag blev genast skickad till akuten. 5 timmar senare fick jag lämna sjukhuset med mitella och strikta regler om att ta det lugnt med armen två veckor. Jag har en liten liten spricka intill armbågen och man vill ju inte att den blir större så det är lika bra att lyssna på läkaren. Hon frågade om jag ville sjukskrivas (pga mina arbetskläder) men jag känner att jag kan hitta uppgifter som jag klarar av.
 
 

Fan vad ont det gör!

Det gör jätte ont i armen och jag funderar starkt på om det kan ha blivit en spricka. Jag klarade av att jobba för då behövde jag inte använda vänsterhanden (självklart skadar man den man skriver med) då jag mest använder datamusen när jag gör pass / id-kort men när jag skulle köra bilen hem efter kvällspasset så kunde jag inte ens hålla i ratten.. Så där fick jag verkligen se om jag är en skicklig förare, växla och ratta med en hand i stan men jag klarade mig hem. När jag slappnade av och skulle natta Theo för Timpo åkte på träning så började det göra jäkligt ont igen..
 
Nu myser jag i soffan med Alexander som har hög feber, jippie. Vi som aldrig brukar vara sjuka eller liknande och nu är det något varje dag känns det som..! Hoppas det vänder tillbaka snart.

Kanske skulle åka och kolla armen imorgon?

Blåslagen

Idag när jag skulle köra killarna till dagis så gick vi ut som vanligt och när jag hade ett steg kvar på trappen så halkade jag och slog i bakhuvudet och vänsterarmen. Armen svullnade upp så jag fick ta bort klocka och förlovningsringen, gjorde så ont att jag höll på svimma. Vet inte om det var från slaget mot huvudet eller armen men läskigt var det. Åkte med killarna tilll dagis sen åkte jag hem en sväng och tog det lugnt en stund innan jag satte mig i bilen och körde in mot södertälje. Nu har det gått ett antal timmar men gör fortfarande skit ont, armen är svullen men jag kan använda handen utan problem. Blåslagen och öm (blev ingen simning för mig). Härlig start på veckan!

Familjemys!

 
Idag har vi tvättat och fixat inför kommande vecka. Mamma och pappa kom förbi en sväng när dom åkte hem från husvagnen och det är alltid lika trevligt även om det bara var en snabbis. Killarna blev så glada. Det blev pannkakor till middag och även vi har hakat på trenden med kvarg och funlight, super gott och nyttigt enligt många träninsbloggar. För att avsluta dagen satte vi oss vid köksbordet och spelade Bamse -Honungs jakten och det är så mysigt att kunna sitta hela familjen.
 
Imorgon är det ny vecka vilket innebär nya möjligheter, jag ska tex skippa gymmet och simma istället. Nyttigt med blandad träning. Trevlig söndagkväll!
 

Vagnhärad-Trosa-Västerljung-Vagnhärad

Efter frukosten hoppade jag upp på cykeln och trampade iväg mot Trosa. Blev en ordentlig sväng, från Vagnhärad bort till Trosa och ut mot Västerljung innan jag hamnade här hemma igen. Det är riktigt bra cykelvägar runt hela svängen med både plana raksträckor och svidande backar.


Familjen är samlad

Nu är familjen hel igen, Tim och J hade åkt till Berlin. Det var party in på småtimmarna så han är lite sliten men det gör inget, han är hemma! Kärlek.


Ett löpband vore något

 
När det är sånt här väder ute så blir det lätt att man blir sittandes i soffan med barnen som tittar på film så då vore ett mindre löpband perfekt att plocka fram. 

höstväder

Idag har det  varit riktigt höstväder, regning, kallt och blåsigt. Vi klädde på oss och var ute i vattenpölarna en stund innan lunch sen höll vi oss nerbäddade i soffan med ett gäng filmer. Emil, Pippi och Det regnar köttbullar hann vi med. Nu har vi precis ätit middag och snart börjar bolibompa då blir det lite gottis.

Stor saknad..

 
Shit vad jag saknar mitt långa hår när jag ser det på gamla bilder..Jag vet att jag tagit upp det tidigare men så är det. Det var risigt och så men hade jag skött det så hade det varit perfekt.
Väx håret, väx väx väx...
 
 

Maggan lär sig sitta fint


MADEBYSANDRA

 
 
 
 

 
Åh vad glad jag blev när jag tittade in på min MADEBYSANDRA mail som jag helt lagt åt sidan då skrivaren la av för ett tag sen och sen blev det lagt på hyllan. Men ialla fall, jag gick in för att kika och se där. 26st mail från folk jag känner men dom flesta var ändå från helt okända som ville beställa tavlor.
 
Kanske borde ta upp det igen??
 
 

Alexander spexar

 
Killarna är knasiga i magarna så vi är hemma idag, kallt som satan ute.
Vi körde Tim till tåget i morrse vid kvar över 6 för han ska på sin årliga Morbrordate och då åker dom på en resa under ett dygn. Förra året åkte dom till Amsterdam, spännande att se vart dom åker idag.
Inte alls avis!
 
 
 

Uppdatering ang föräldramötet

Att det kan vara sån skillnad på förskolor. Dom hade tänkt ljuslyktor och gjort mysigt med bla gott fikabröd, frukt, godis, kaffe eller te. Super mysiga fröknar som är varma och mjuka, tydligen väldigt populär småbarnsavd.  Theos avd är en liten grupp och jag fick kontakt med alla föräldrar som var i blandade åldrar vilket var kul att se. Fröknarna gick igenom vad dom gör på dagarna och vad barnen tycker om, dom visade sakerna dom använder på samlingen, berättade planerna ang renoveringen av avd, pratade om maten, berättade att man får fira födelsedagar med ex glass om man vill det och känner man inte för att köpa med sig själv så har dagis lite reserv i frysen. Det bästa av allt var att jag fick bra kontakt med en mamma med två barn i samma åldrar som våra så vi stog kvar utanför i mörkret och pratade, bestämde att vi ska ses på en playdate någon dag.

Första föräldramötet på nya förskolan

Om ett par timmar är det dax för första föräldramötet på nya förskolan och det är på Theos avd. Spännande att se vad dom har att berätta. Fick veta att det är skolfotografering (jippie) i början på oktober idag när jag hämta och det ser jag fram emot.


En dag i sorgens tecken..

Idag jobbar jag bara fram till lunch sen är det begravning. Den är för Ts farbror som gick bort under tiden vi var i turkiet.. Alltid lite tråkigt när någon går bort men på ett sätt känns det ändå rätt skönt då han varit sjuk så himla länge och kanske inte riktigt velat fortsätta kämpa. Han har varit förlamad sen han var 18 år och på senare år varit helt sängliggandes.

Sov gott Kjelle..

OPERATION: Sluta med välling!

 
Theo har sen någon vecka tillbaka inte druckit sin välling på kvällarna utan han vill bara kramas med den. Jag provade hälla i lite ljummet vatten bara och han har sagt blä dom få gånger han smakat på det så då började vi säga att när man är stor så smakar vällingen äckligt, då gick han och kasta den i papperskorgen för han vill ju vara stor. Och operation: sluta med välling gick mycket bättre än jag trodde. När han blir trött frågar han efter "lalla" men vi hinner inte ens svara innan han själv säger -Näää... och går och plockar fram macka till kvällsfika istället som han tycker är mycket mysigare.
 
Duktiga unge!
 

Back to work

Imorgon är det jag som återvänder till jobbet. Längtar faktiskt. Fixa killarnas ryggsäckar innan det är dax att krypa ner i sängen.


Åh, den är så fin..

 
Nu suckar ni säkert högt, men jag har kärat ner mig i Bugaboo bee+ All black, hur snygg?
Jag gillar barnvagnar helt enkelt!
 

Höstens alla färger

 
 
 
Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar eller ogillar hösten.
Det blir fint ute med lövens alla färger men regnet vill jag helst slippa för hunden måste ut.
Våran lilla tuffing rastar sig precis runt knuten om det regnar eller är mörkt. Sötnöten!
 
 

Idag är det jag som ligger nerbäddad

 


Bild på huset nerifrån vägen
 
Idag ligger jag nerbäddad med hög feber och snorar. Med regn och rusk utanför fönstret så har jag ingen ångest över att ligga i soffan och kolla nyhetsmorgon med min stora tekopp. Kurera kurera kurera!
 
 

Picknick borta vid fåren

 

Det bakades chokladbollar tidigare idag så dom fick följa med på picknick. Vi klädde oss varmt och killarna fick sina västar på sig så vi syntes ordentligt sen cyklade vi iväg bort till fåren. Det gick jättebra för Alexander, han cyklade framför mig. Så rakt och fint. Theo han satt bak hos mig och vinkade till bilar som körde förbi. Framme hos fåren fikade vi, lekte med stenar och bara njöt i solen. Myspys!

 


Sjukstugan fortsätter..

Jag och Alexander har feber, snorar och nyser medan Theo har sin onda hand, men ändå kan jag inte släppa alla "måsten" man har på helgerna. Jag tog mig tid att vila när killarna vilade vilket inte är ofta för då försöker jag passa på med allt som jag gärna inte vill ha hjälp med från deras sida. Vi har varit ute en liten sväng i solen när jag proppa bilen full med saker som ska till tippen annars har vi plockat och fixat nere i källaren, tvättat, byggt med tågbanan, sjungit barnsånger, läst saga och nu har jag precis plockat undan middagen. Nästa anhalt blir i duschen för sen blir det kvällsmys i soffan med chips och dip som vi glömde bort igår. När barnen lagt sig ska jag leta inspo till våran väldigt smala och långa hall..


Nu är vi hemma

Han har elaka blåsor och är helt bränd i handflatan. Vi fick komma in direkt och gud vilka mysiga sköterskor. Stressad som jag var över att det hela hände på några sekunder och självklart när jag är själv med barnen så lugnade dom mig direkt. Theo har handen lindad nu för att minska risken för infektion om blåsorna går sönder. Han var super duktig och tackade tom artigt för bandaget. Från gallskrik till en glad slagen hjälte som somnade gott i bilen. Är glad att jag har körkort och bil i sånna här situationer.


Mot nyköpings lasarett..

Theo, våran lilla klätterapa har lagt sin lilla hand på en varm spisplatta..!


Fin teckning som låg i Alexanders ryggsäck


Nytt i killarnas rum

 

Åh jag älskar den!

En skolbänk med plats för två, helt perfekt sliten är den också.

 


Läskigt möte!

När jag och Maggan var ute och sprang på morgonen betedde hon sig lite underligt intill skogskanten. Helt plötsligt kliver det ut en baota stor älg precis framför oss. En meter framför, gissa om jag fick panik! Men älgen tittade bara på oss och gick sen över vägen och ut på åkern.

Resten av svängen var både jag och hunden på vakt.

 


Dax för våran första utställning

Nu är Maggan klar för utställning uppe i Sundsvall tillsammans med sina syskon den 14 okt, spännande är bara förnamnet.


Powerwalk

Nu väntar vi på att Timpo ska komma hem så jag kan gå ut på en Powerwalk i regnrusket, blåser gör det också. Men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, eller? Sen blir det skönt att duscha och mysa upp sig i soffan med en stor kopp te.


Fint på trappen


Paketera tradera prylar tar sin tid..

 

Men skönt att få det gjort så jag kan skicka iväg allt.

Jag har sålt vinterkläderna killarna hade förra året och fick ihop 1800kr, det gillar jag.

 


Vabbar för Alexander idag

 
Han började klaga på sitt öra igår på morgonen men glömde nog bort det. Under natten till idag har han varit ledsen och klagat på just örat så vi är hemma och kryar på oss.
 
 

Fin höstblomma

 
Igår fick vi den här fina blomman av Kattis, Tuben och Teddan som kom på middagsbesök.
 
 

Kalas

 

Åker till mina föräldrar för att fira pappa som fyllt år tidigare i veckan.

 


Jeffrey Campbell, så snygga!

 


FREDAG

Idag är det äntligen fredag och jag ska äta lunch med min fina gravida vän. För min del blir det sushi och jag räknar ner minuterna fram tills halv 12. Alla mina killar är lediga idag så dom ska pyssla på tomten sen blir det fredagsmys ikväll. Trevlig fredag allihop!


Invigning av 802an

Idag sluta Tim tidigt och hade ingen större lust att vara kvar i stan vilket jag förstod så jag fick äran att ta bussen hem. Ringde och kollade upp hur jag kunde betala och det kunde jag göra med kontokort direkt på bussen. 57 kr kostar det och jag hann med den snabbare bussen så det tar lika lång tid som med bil. Hittade hållplatsen också, typ utanför jobbet och går ca 20 min efter att jag slutat så det kunde inte bli bättre. Efter en tung dag på jobbet så är jag äntligen på väg hem till mina Hjärtan.


Liten blir stor

Idag fyller vår älskade skrutthund 1 år.

Ett stort grattis till hela M kullen!

 

 

 


På väg

Nu sitter vi i bilen på väg till jobbet. Kallt som attans, 8 grader och jag har blött hår. Fönen tappade Theo i golvet så den ville inte starta igen men jag hoppas den går igång senare. Men det är ialla fall härligt att få lämna två glada barn på dagis såhär tidigt på morgonen, jag som trodde det skulle bli kaos varje dag men dom är otroligt duktiga med tanke på att dom vaknar runt 06.45. Snart är det helg också vilket ska bli skönt.


Solig powerwalk

 

Skönt att solen skiner såhär på eftermiddagen när det är dax för en pw.

 


Ny daglig rutin

 

Jag ska cykla eller gå från hamnen till jobbet.

Skönt med lite motion på morgonen.

 

 


Härligt slut på den här semestern

Kantareller och ett glas vin, mums.

 

 


Nu är familjen samlad

 

Nu är den här fina damen hemma igen efter att ha varit hos Mackan i nästan två veckor.

 


Inflyttningsfest

Jag och älskling drar på inflyttningsfest hos Cissi och Jörgen men för mig blir det nyktert pga min sprängande huvudvärk och lite lätt illamående. Snälla Malin och Ted är barnvakt, tack.


Äntligen, nu börjar det roliga.

Nu är barnrummet äntligen vitt vilket betyder att det äntligen är dax att sätta igång med inredningen. Är lite kluven på vad jag ska välja för färg på hissgardinerna. Dom har blå/vitrandiga sängkläder som jag älskar och så har jag tänkt behålla deras blåa matta, annars är allt vitt. Alexander sa under kvällen att han ville ha mycket färg på gardinerna men jag vet inte.. Lättast är det ju ändå att matcha tavlor mm med enfärgat. Beige kanske? TIPS?!

RSS 2.0